Skip to content
venetia

Veneția, o plimbare de primăvară

Îmi place să călătoresc și mi-au lipsit foarte mult plimbările fără griji, descoperirea unor locuri fascinante, istorice și a unor mâncăruri noi.

În 27 martie am zburat de pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca înspre Veneția pentru un city break scurt, de 3.5 zile.

Ce am văzut în Veneția?

Inițial am pornit la drum dimineața fără un plan bine definit, știam doar că dorim să vedem câteva locuri importante. Am vrut să ne rătăcim pe străzile Veneției, să descoperim din mers anumite obiective, dar și pentru sentimentul de libertate. ❤️

Câteva dintre obiectivele vizitate:

  • Piața celebră San Marco Piazza
  • Am urcat în turnul Campanile di San Marco, de unde se vede superb Veneția
  • Am văzut doar de afară Palatul Regelui, Doge’s Palace
  • Podul Suspinelor, Bridge of Sighs (Italian: Ponte dei Sospiri)
  • Podul Rialto, care apare în foarte multe filme
  • Lido Beach – am fost cu autobusul acvatic la plajă, păcat că era o vreme cu ceață și vânt
  • Murano – celebra fabrică de sticlă. Am avut parte de o demonstrație spectaculoasă de prelucrare a sticlei. 
  • Burano – orașul de pescari, cu case colorate
  • Torcello – una dintre primele insule din Veneția care a fost populată, începând cu anul 452. Ni s-a spus că mai are doar câțiva locuitori oficiali, aproximativ 10 persoane
  • Cartierul „Red Light District” de Venezia: Le Carampane, cu al pod specific „Ponte delle tette”, adică Podul Sânilor
  • Piața de pește Rialto Market – unde un pescăruș încerca să fure pești

Pont: Tururi ghidate gratuite

Atunci când călătorești, găsești multe tururi ghidate gratuite care durează aproximativ 2 ore, depinde de locație. Avantajul lor este că afli foarte multe lucruri inedite, ghizii sunt oameni locali, care au învățat istoria locului, sunt foarte pasionați și vedeți locuri care nu sunt atât de cunoscute, pe care poate nu le găsiți în broșuri. 

Noi am rezervat pe site-ul GuruWalk și a fost foarte bine. Am făcut parte dintr-un grup internațional de aproximativ 12 persoane care erau veniți din toate părțile lumii și am aflat lucruri foarte faine. Am jucat un joc și a fost dinamic. 

Recomandat este ca la final să dai bani ghidului: 2, 5, 10 euro, cât dorești.

Cazare

Am găsit o cazare interesantă pe Booking, chiar pe unul dintre canale. La geam aveam această priveliște, mai vedeam gondolieri la fereastră din când în când. Aici, pe Instagram poți să vezi un video când deschid geamul.

A fost puțin aiurea la final, când ne pregăteam să plecam, ne-am trezit cu proprietarul bătând agitat la ușă să ne zică să plecăm, că în 5 minute vine firma de curățenie. Nu ne-a întrebat nimic, doar imi arăta ceasul și tot repeta „cinque minuti”! A venit neanunțat, nu am stabilit o oră de plecare, aproximativ 11 scria pe Booking. Era cam 10 când ne-a cam speriat că bate la ușă.

Asta e, nu ne strică asta vacanța, doar că am plecat putin confuzi. 😀

Ce am mâncat

Am mâncat pizza, paste, fructe de mare, scoici. Mi-a plăcut că îți aduc aperitiv pâine și ulei de măsline, iar la final în majoritatea locurilor, am primit un shot de Limoncello.

Aici poți să vezi câteva poze:

https://www.instagram.com/p/CckO1XTDTna/

Sistemul lor de organizare

Veneția este un oraș special, plin de încărcătură istorică și a devenit un loc special pentru mine. Mi-a plăcut să descoperim sistemul lor de organizare în cartiere Sistiere și să îmi dau seama în ce cartier suntem.

Sestiere este unul dintre cele șase zone sau districte în care se divide orașul Veneția.

Poate o să mai merg o dată ca să descopăr mai multe lucruri istorice, să vizitez Palatul Dogilor, muzee, cartierul evreiesc, să vizitez muzeul „Peggy Guggenheim Collection” și să fac o baie în mare.

Ciao Bella Italia!


PS: Ponte Lion – un pod extrem de special. Cândva poate voi scrie povestea pe blog, ca să îmi rămână mie.

Calle Lion

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.