Skip to content

Călătoria mea în Valencia la final de octombrie

În 27 octombrie am plecat în Valencia de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Declar anul 2016 „Anul în care am mers cel mai des în afara țării până acum”. Nu de atâtea ori ca alții, dar mai mult decât am fost eu în oricare alt an. 🙂

Am prins bilete de avion ieftine dus-întors, le-am cumpărat, am găsit cazarea pe Booking.com, ne-am făcut bagajele și am decolat.

Am avut un concediu relaxat, vreme bună, plimbări lungi. O să scriu pe scurt ce am văzut și pe unde am fost.

1. The City of Arts and Sciences Valencia

Orașul Artelor și a Științei din Valencia este unul dintre cele mai complexe și interesante construcții arhitecturale pe care le-am văzut. Este in topul destinațiilor turistice din Spania, fiind una dintre cele 12 Bogății ale Spaniei, pe care le poți vedea aici.

Construcția a fost proiectată de arhitectul Santiago Calatrava și Felix Candela. Inaugurarea a avut loc în 16 aprilie 1998. Arată ca în filmele acelea Sci-Fi la care ne uităm uneori și este ilustrată lumea din viitor.

Dacă ajungi pe acolo, îți recomand să vizitezi orașul științei și seara, deoarece ți se deschide o nouă lume și arată mai interesant, misterios și îți pornește imaginația. „Ce a vrut să creeze arhitectul?”

2. L’Oceanogràfic

Oceanograful din Valencia este primul pe care l-am văzut până acum și nu aveam termen de comparație cu altele. Arhitectul este tot Félix Candela. Mi-a plăcut foarte mult.

Din ce am citit, acesta este cel mai mare oceanograf din Europa: 110.000 metri pătrați și 42 milioane litri de apă.

Este conceput astfel încât să cuprindă fauna din aproape toate zonele: Mediterană, din zone umede, temperate, tropicale, ocean, Antarctica, Arctica etc.

Am văzut rechini, lei de mare, beluga, pinguini, delfini, morse, pisică de mare, scoici, păsări specifice zonelor umede și multe altele.

3. Bioparc Valencia: Zoo

De obicei nu îmi place prea mult la zoo, prefer să fac altceva decât să văd animale fără vlagă, chinuite în cuști. Am fost în Valencia la Bioparc și în sfârșit am văzut și eu acest concept de zoo în care animalele nu sunt în cuști, ci te plimbi pe lângă ele, la distanțe destul de mici uneori.

Folosind râuri, pietre, copaci, bazine, se încearcă imitarea cât mai bună a habitatului natural al animalelor. Se simte faptul că cei care au creat bioparcul și cei care se ocupă de el, au încercat să reproducă cât mai fidel ecosistemele naturale și să aibă grijă de animale.

Peste tot, sunt angajații care au grijă ca vizitatorii să nu deranjeze animalele și să nu le dea prostii de mâncare.

4. Centrul și orașul

Am vizitat centrul istoric, Mercat Central (piața centrală), am fost cazați fix lângă Mercado Colon, ne-am plimbat mulți kilometri prin grădinile Turia, am mers să vedem gara de nord, turnurile „Towers of Quart” și multe altele.

Am mâncat paella, mâncarea tradițională a Valenciei, preparată cu orez și alte specialități, în funcție de ce alegi. Am băut orxata de xufa / horchata de chufa, tot o băutură tradițională din Valencia foarte bună și dulce.

5. Plimbare la mare

În prima zi am fost la mare și am avut norocul să facem o baie. Da. La final de octombrie. A fost perfect.

Au un nisip foarte fin și mulți vânzători ambulanți care parcă sunt plătiți să nu te lase să ațipești.

Este fascinant să stai într-un oraș în care să ai acces la mare.

Am pregătit un slideshow foto. Un fel de scurt rezumat al călătoriei

Valencia este un oraș frumos, merită să fie vizitat și să te pierzi pe străduțe, să bei un vin seara la terasă, să mănânci paella și să încerci să vorbești în spaniolă. 😀

Tu ai fost în Valencia sau în alt oraș din Spania? Următorul pe listă: Barcelona. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.