Zilele trecute am primit o invitație extrem de interesantă, care mă tenta mult, dar din cauza proiectelor pe care le mai desfășuram îmi era teamă că nu pot ajunge.
Dar nu am ezitat și am ajuns în comuna Sic, unde am fost invitată de fac fotografii alături de Radu Bădoiu și Cristian Șuțu de la Foto Union din București și Adi Petrișor. Recuosc că a fost destul de dificil să „concurez” cu ei și că îmi doresc un aparat foto așa de …uău aka wow).
Ați fost vreodată aici la Sic? Știți că aici se află rezervația naturală de stuf? Este la doar 60 de km de Cluj și aveți ce vedea dacă sunteți pasionați de fotografie, povești, oameni vorbăreți și lumea satului în general.
Citesc aici ceva foarte interesant:
Comuna Sic se află în România, în judeţul Cluj şi odinioară, timp de 5 secole, avea statut de oraş. Statutul de oraş se datora deţinerii a minelor de sare aflate pe teritoriul localităţii. În urma închiderii acestora, în anul 1884, oraşul şi-a pierdut statutul şi s-a transformat în comună. În urma acestei transformări, încet-încet s-a uitat trecutul glorios iar comuna a devenit una din oricare alta. Abia la sfârşitul secolului XX. a fost descoperită de către folclorişti şi popularizată şi peste hotare, datorită portului, muzicii şi dansului popular.
Este un loc în care găsești extrem de multe surprize la care nu te aștepți când pleci de acasă sau de la pensiune, oameni care vor să îți spună povestea, pancarte pe care scrie în maghiară, sute de cizme sau o fântână cu sare.
Multe altele vor fi spuse prin materiale mai mari, dar până atunci vă las cu o invitație faină:
În 14 iunie va avea loc un vernisaj cu fotografiile realizate de Radu Bădoiu și Cristian Șuțu de la Foto Union (București) și Adi Petrișor, din această locație superbă. Numele expoziției este Decor de Poveste, iar acest eveniment nu este unul pur artistic, ci are și un scop caritabil pe care îl susțin din tot sufletul.
In cadrul expozitiei vor fi prezentate 20 de tablouri deosebite, care vor putea fi achizitionate de vizitatori, iar 50% din sumele obtinute vor fi directionate catre Asociatiei Autism Transilvania, o asociatie extraordinara care se luptă pentru vindecarea si integrarea in societate a copiilor cu autism. Pe langa aceste tablouri, va fi oferită o colectie limitata de vederi pe care voluntarii Asociatiei le vor oferi vizitatorilor care doresc să facă o sponsorizare.
Această asociație se chinuie de câțiva ani să facă un bine copiilor care au autism, dar și părinților care nu se descurcă cu ei, neavând banii necesari, dar nici pregătire.
Cu aceste mici acțiuni îi putem ajuta cumva. Poate vi se pare că în ziua de azi toți vor bani ca sa profite de pe urma noastră, dar credeți-mă, am cunoscut-o pe președinta asociației a cărei fetiță -Mara, a fost diagnosticată cu autism încă de mică.
Cu eforturile părinților ea e vindecată în proporție de 90 % și până acuma câștigat concursul național de compoziție, ea fiind foarte bună la pian. (Mara-fata din stânga)
Ceea ce înseamnă că se poate.
Vă las cu câteva fotografii de zilele astea și vă așteptăm cu mare drag să veniți la expoziția din 14-17 iunie de la Iulius Mall.
Iar în cazul in care va asteptati sa vedeti o expozitie cu tablouri, passepartout, rame clasice, va inselati deoarece va fi ceva inedit: o poveste de décor in care fotografiile se transformă in umbrele, obiecte de mobilier, imbracă pereti și parchet, iar piateta Stradivarius din Iulius Mall va fi o incursiune in imaginatia designerilor și specialistilor in print.
PS: Bloggerii care vor să susțină acest eveniment sunt invitați aici să o facă printr-un banner pe site-urile lor și vor primi link pe site-ul evenimentului, dar și un frumos set de vederi de colectie, gata timbrate. Haideți să îi ajutăm cumva să continue munca grea pe care o fac.
Meow Gallery: The gallery is empty.
Pingback: Decor de poveste pe etape